Et Üretimi

Yem Üretimi

Hazır Gıda Üretimi

Damızlık Yumurta Üretimi

Civciv Üretimi

Kalite Kontrol

Et Üretimi

Erpiliç entegre üretim tesisleri, 150.000 m² kapalı alanda günlük 330.000 piliç kesim kapasitesine sahiptir. Avrupa Birliği standartlarında üretim yapan tesis, Avrupa Birliği'ne ihracat yapabilecek ön izin sertifikasına sahiptir. Ayrıca ISO 9001-2000, ISO 22000-2005, TSE belgeleri ve GİMDES Helal Gıda sertifikalarına sahiptir.

Erpiliç, 1.300 üretici ailesiyle anlaşmalı olarak çalışmakta ve 70 frigofrik araç, 108 canlı hayvan taşıma aracı ve 40 yem nakliye aracından oluşan bir filoya sahiptir. 1.900 kişilik genç ve nitelikli çalışan kadrosuyla Türkiye'ye hem sosyal hem de ekonomik değer katmaktadır.

Avrupa standartlarında üretim yapan Erpiliç, kalite ve lezzeti bir arada sunarak Türkiye'nin piliç eti üretiminin %15'ini karşılamaktadır. Bu üretim kapasitesiyle, Erpiliç, Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer almaktadır.

Yem Üretimi

Yem fabrikasına, bir sözleşme çerçevesinde bağlantıları yapılarak gelen hammaddeler, sözleşme şartlarına göre, kimyasal ve mikrobiyoloji laboratuvarlarında kontrol edilir. Standartlara uygun olanların kabul edilmesi sağlanır, standart dışı olanlar reddedilir. Kabul gören hammaddeler önceden belirlenmiş depolarda istif edilir. Eğer stoklama uzun sürecekse küf ve toksine karşı koruyucu tedbirler alınır.

Üretim
İlk önce, üretim için gerekli olan hammaddeler dozaj silolarına alınır. Üretilecek yemin, hayvan türüne ve verim durumuna göre rasyonu hazırlanır. Bilgisayar ile tam otomatik sistemle üretim gerçekleşir. Üretimin her aşamasında numuneler alınarak, NIR adı verilen cihazla 2 dakika içinde yem analizleri yapılarak üretim kontrol altında tutulur. Kümeslere sevk edilen bütün yemler, üretimde olduğu gibi sevkiyat sırasında da NIR cihazlarıyla analiz edilir ve laboratuvarda uygunluk raporu alındıktan sonra sahaya sevk edilir.

Hazır Gıda Üretimi

Parçalama bölümünde üretilen ürünlerin bir kısmı, ileri işleme ve şarküteri bölümlerine gönderilerek üretim süreci devam eder. İleri işleme ön hazırlama bölümünde, hammadde, ürün formülasyonlarına bağlı kalarak karışım haline getirilir. Bu karışım, o ürüne ait kalıplarla otomatik makinelerde şekillendirilir ve sıvı ile kuru kaplama işlemlerinin ardından hat üzerinde pişirme bölümüne aktarılır. Pişirme aşaması, kızartma ve buharlı pişirme olmak üzere bilgisayar kontrolünde gerçekleştirilir. Tam pişmiş ürünler, ortam sıcaklığı -40°C olan katlı soğutucuya alınarak ürün iç sıcaklığı -18°C'ye getirilir. Daha sonra, ambalajlanarak sevk edilene kadar donmuş muhafaza deposunda saklanır.

Şarküteri üretimi ise ön hazırlama, pişirme ve ambalajlama safhalarından oluşur. Ön hazırlama bölümünde, ürün formülasyonlarına bağlı olarak karışım haline getirilen hamur, dolum makinesinde otomatik olarak doldurulup pişirme arabalarına yerleştirilir ve bilgisayar kontrolündeki pişirme fırınında pişirilir.

Damızlık Yumurta Üretimi

Biyogüvenlik önlemleri ve hijyenik şartlar altında elde edilen kuluçkalık yumurtaların sağlık kontrolleri, her aşamada sorumlu veteriner hekimler tarafından düzenli olarak yapılmaktadır.

Civciv Üretimi

Civcivlerin 45 gün boyunca kalacağı yetiştirme kümeslerinde, Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak, civcivlerin gelişimleri ve sağlık durumları veteriner hekimler ve ziraat mühendisleri tarafından periyodik olarak kontrol edilmektedir.

Kalite Kontrol

Laboratuvarda, hem hammaddeler hem de yemler mikrobiyolojik ve kimyasal (besinsel) açıdan teste tabi tutulurlar. Mikrobiyolojik testlerde, hammaddelerin ve yemlerin toksin, küf, salmonella, E. coli, toplam koliform ve enterobakter durumları kontrol edilir. Kimyasal testlerde ise hammaddelerin ve yemlerin nem, ham protein, ham yağ, ham selüloz, ham kül, nişasta, şeker, metabolik enerji, asitlik, peroksit değeri ve solüsyonlar infrared sistemleriyle denetlenir.

Mekanik testlerde, yemlerin pelet dayanıklılık testleri (PDI), yemlerin crumble partikül büyüklükleri, toz yemlerin mikser elek partikül büyüklük testleri kontrol edilir. Hammaddelerde ise yabancı madde ve kırık dane oranları test edilir. Ayrıca, spekrometre ve titrasyon cihazları ile yemlerde, hammaddelerde ve yem katkılarında mineral madde analizleri yapılır.

Kesimhaneler

Damızlık Tesisleri

Kuluçka Tesisleri

Yem Fabrikaları

Kesimhaneler

Tüm bu işlemlerin sonunda, kesimhane bölümünde İslami kurallara uygun olarak ilk kesim işlemi gerçekleştirilir. Kesilen piliçler, yüksek teknolojiye sahip makinelerde otomatik olarak işlenir. Üretimin her aşamasında gıda mühendisleri ve veteriner hekimlerin denetiminde olan tesiste, piliçler karkas ete dönüştürülür, parçalanır, ambalajlanır, etiketlenir ve dinlendirilmek üzere soğuk hava depolarına alınır.

Göynük Kesimhane
Göynük Kesimhanemizin kapasitesi saatte 10.000 adet olup, günlük 150.000 adet kesim yapılmaktadır. Kesimhanemiz vardiya sistemiyle çalışmakta, 2 vardiyada kesim yapılırken, 1 vardiyada temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri gerçekleştirilmektedir. Kesimhanemizde temizlik ve hijyen en önemli faktörlerdir. Kesimhanemiz HACCP, TSE, ISO belgelerine sahip olup, Avrupa Birliği Ön İzin Belgesi'ne de sahiptir. Üretim aşamaları gıda mühendislerimiz ve veteriner hekimlerimiz tarafından sürekli kontrol edilmektedir. Kesimhanemizde kesim, parçalama, şarküteri ve ileri işlenmiş ürünler departmanları bulunmaktadır ve her damak tadına uygun bir ürün mutlaka bulunmaktadır. Kesimhanemizde çevre bilinci tam anlamıyla uygulanmakta, arıtma sonrası sular tarımda ve temizlikte kullanılmaktadır.

Bolu Kesimhane
Bolu Kesimhanemizin kapasitesi de saatte 10.000 adet olup, günlük 150.000 adet kesim yapılmaktadır. Bu kesimhanemiz de vardiya sistemiyle çalışmakta, 2 vardiyada kesim yapılmakta, 1 vardiyada ise temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri yapılmaktadır. Temizlik ve hijyen burada da en önemli unsurlardan biridir. Bolu Kesimhanemiz HACCP, TSE, ISO belgelerine sahip olup, Avrupa Birliği Ön İzin Belgesi'ni de almıştır. Üretim aşamaları gıda mühendisleri ve veteriner hekimler tarafından sürekli denetlenmektedir. Bu kesimhanemizde kesim ve parçalama departmanları bulunmakta olup, çevre bilinci burada da tam anlamıyla gözetilmektedir. Arıtma sonrası sular tarımda ve temizlikte kullanılmaktadır.

Damızlık Tesisleri

Damızlık tesislerimiz, Bolu ve Göynük'te yer almaktadır. Bu tesislerimiz büyütme ve yumurtlatma olmak üzere iki kısımdan oluşmaktadır. Damızlık tesislerimizde üretimin her aşaması, ziraat mühendislerimiz ve veteriner hekimlerimiz tarafından düzenli olarak kontrol edilmektedir. En son teknolojilerin kullanıldığı bu tesislerimizde, şirketimiz tüm üretimlerinde insan sağlığını birincil öncelik olarak benimsemiştir.

Kuluçka Tesisleri

Kuluçkalık yumurtalar, hijyenik kurallar çerçevesinde, özel yumurta taşıma araçlarıyla Bolu ve Göynük'teki kuluçkahane tesislerine nakledilmektedir. Kuluçkalık yumurtalar, seleksiyon işleminden geçirildikten sonra dezenfekte edilir ve kuluçka makinelerine yerleştirilir. Bilgisayar kontrollü makinelerde tüm aşamalar elektronik olarak düzenlenir ve izlenir. Erpiliç, yıllık 80 milyon kuluçkalık yumurta üretim kapasitesine sahiptir. Kuluçkahane ünitelerinde yıllık 70 milyon adet broiler civciv üretilmektedir. 21 günlük kuluçka aşamasının ardından yumurtadan çıkan civcivler, veteriner hekimler tarafından sağlık kontrollerinden geçirilir ve sözleşmeli yetiştirme kümeslerine sevk edilir.

Şirketimizde 3 adet kuluçka tesisi bulunmaktadır ve bu tesisler tamamen modern makinelerle donatılmıştır. Kuluçka tesislerimizde, dünyada uygulanan en son teknolojiler kullanılmaktadır. Üretimin her aşaması, ziraat mühendislerimiz ve veteriner hekimlerimiz tarafından titizlikle kontrol altında tutulmaktadır. Kuluçka üretimimizin her safhasında hijyenik koşulların sağlanması için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmamaktadır. Tüm üretim süreçlerimizde öncelik her zaman insan sağlığının korunmasıdır.

Yem Fabrikaları

Kaliteli hammaddeler, özel işlemlerden geçirilerek hijyenik hale getirilir. Hammadde, havadaki bakterileri tutan filtrasyon sisteminden geçirildikten sonra yem elde edilir. Yıllık üretim kapasitemiz 330 bin tondur. İstenen canlı ağırlık seviyesine ulaşan broiler piliçler, Erpiliç veterinerleri tarafından kesim öncesinde ve kesim sırasında sürekli olarak kontrol edilir. Kesimhane bölümünde, İslami kurallara uygun olarak kesim işlemi gerçekleştirilir ve piliçler yüksek teknolojiye sahip makinelerde otomatik olarak işlenir, ardından soğuk hava depolarına alınır.

Dünyadaki öncü firmalardan temin edilen özel baharatlar ve katkı maddeleri kullanılarak, salam, sosis, sucuk, köfte, burger ve katlanmış piliç gibi ürünler, kendine has Erpiliç lezzetiyle tüketicilere sunulur.

Göynük Yem Fabrikası
35.000 m² açık alan ve 5.500 m² kapalı alana sahip olan Göynük Yem Fabrikası, yıllık 330.000 ton karma yem üretim kapasitesine sahiptir. Fabrikamız, bir ünite damızlık yem üretim tesisi ve bir ünite broiler yem üretim tesisi olmak üzere iki üniteden oluşmaktadır.

Bolu Yem Fabrikası
60.000 m² açık alan ve 4.500 m² kapalı alana sahip olan Bolu Yem Fabrikası, yıllık 220.000 ton karma yem üretim kapasitesine sahiptir.

Kesim Süreci

Kesim Süreci

Kesim İşleminin Ana Aşamaları:

  1. Canlı Piliç Kabulü, Kesim ve Tüy Yolma:
    Kesim öncesi, yasal mevzuata ve Avrupa Birliği normlarına uygun olarak kontrolleri yapılan piliçler kesimhaneye getirilir ve devlet ile işletme veteriner hekimleri tarafından son kontrolleri yapılarak kesilebilir onayı verilir. Canlı kabul bölümüne getirilen araçtan otomatik olarak indirilen piliçler, çalışanlar tarafından plastik kasalardan alınarak askılara asılır. Kesim işlemi, eğitimli kasaplar tarafından İslami usullere uygun olarak elle yapılır. Kesilen piliçlerin kanı akıtılır ve tüy yolma kazanında tüyler alınır. Daha sonra kafası kesilen piliçler, otomatik transfer makinesiyle iç çıkarma hattına aktarılır.

  2. İç Çıkarma:
    Piliçler, iç çıkarma konveyörüne girerek iç açma makinesinde karınları açılır. İç organlar otomatik olarak çıkartılır ve sakatat ayırma makinesinde bağırsaklar ve öd kesesi alınır. Piliçler, gırtlak kontrol makinesinde kursakları alındıktan sonra boyunları çıkarılır ve iç dış yıkama makinesine geçer. Basınçlı sprey yöntemiyle yıkanan piliçler, hava soğutma bölümüne gönderilir.

  3. Hava Soğutma:
    Piliçler, yaklaşık 3500 metre uzunluğundaki üç katlı konveyör hattı bulunan hava soğutma odalarında soğutulur. 36°C'de giren piliçler, yaklaşık 2,5 saat süren işlem sonucunda merkez sıcaklığı maksimum 4°C'ye düşecek şekilde soğutulur.

  4. Tartım, Kalite Belirleme ve Parçalama:
    Soğutulan piliçler, tartı cihazı bulunan bir otomatik transfer makinesinden geçerek hem tartılır hem de kalite belirleme istasyonuna aktarılır. Gramajlarına ve kalitelerine göre ayrılan piliçler, bütün piliç olarak ambalajlanır veya parçalanacaksa parçalama hattına iletilir.

  5. İleri İşleme:
    Parçalanan ürünler, ileri işleme ve şarküteri bölümlerine gönderilir. Hammadde, formülasyonlara uygun olarak karıştırılır ve otomatik makinelerde şekillendirilir. Sıvı ve kuru kaplama işlemleri sonrası ürünler, kızartma ve buharlı pişirme aşamalarından geçer. Pişmiş ürünler -40°C soğutucuda iç sıcaklıkları -18°C'ye düşürülür ve ambalajlanarak donmuş muhafaza deposuna alınır. Şarküteri üretimi ön hazırlama, pişirme ve ambalajlama aşamalarından oluşur. Ürünler ambalajlanarak soğuk hava depolarına sevk edilir ve bilgisayar sisteminde "ilk giren ilk çıkar" prensibine göre takip edilir. Ürünler, dezenfekte edilmiş soğutuculu araçlarla bayilere gönderilir.